Навчально-тренажерний центр "Совкомфлот". Ідеї ремонту

Рекламний блок

Пропозицію взяти участь у тендері на розробку дизайн-проекту навчально-тренувального центру «Совкомфлот» надійшло в серпні 2012 року.{cut]

Після 2х місяців конкурсу, керівництво УТЦ зупинило свій вибір на нас, студії Fisheye Design&Architecture.


Учебно-тренажерный центр
На момент, коли ми почали роботу над проектом, в приміщеннях були постелені ковролінового підлоги, пофарбовані стіни та стелю і встановлений технічний світло. Завдання було поставлено наступним чином: надати індивідуальність інтер'єру без конструктивних втручань в архітектуру будівлі круглого ринку (пам'ятник архітектури, побудований за проектом Д. Кваренгі в 1790 році).

Учебно-тренажерный центр
Іншими словами, створити проект тими засобами, якими ми мали на даному етапі, і уникнути всілякого демонтажу без обґрунтованої потреби. Знову ж таки, це не повинно стати перешкодою для втілення функціональних і естетичних ідей. Замовники хотіли бачити сучасний мінімалістичний інтер'єр, який би відображав рід діяльності компанії.

Учебно-тренажерный центр
Спираючись на технічне завдання, ми змінили планування деяких кімнат другого поверху шляхом перестановки і додавання нових скляних перегородок. Всі фронтальні стіни в навчальних класах майстри студії декору SHOLK розписали у трафаретній техніці. Були нанесені зображення компаса, Північного морського шляху, містка одного з судів СКФ і шестерень, що символізують взаємодія досвіду, знань та інновацій.

Учебно-тренажерный центр
Однією з проблем був гострий кут, який утворювали дві стіни в самому центрі приміщення. Він був дуже незручний з точки зору сприйняття. Ми стилізували його під борту сучасного судна з усіма необхідними марками: «футовкой», диском Плимсоля і «гребінкою». Були застосовані кольори, які фарбують суду «Совкомфлота». А навпроти кута розмістили дзеркало у висоту стелі, щоб створити візуальний ефект триває коридору і розуміння відвідувача, що попереду різкий поворот.

Учебно-тренажерный центр
Учебно-тренажерный центр
Третій, адміністративний поверх навчального центру, вмістив кабінети керівництва і персоналу, капітанську кімнату, конференц-зал і зону відпочинку зі своєю кухнею. На цьому поверсі аналогічний гострий кут був стилізований під ніс вітрильника позаминулого століття, який «випливав» прямо зі стіни. Частина стіни нижче його ми покрили дзеркалами, щоб підсилити ефект «польоту» його над підлогою.

Учебно-тренажерный центр
Учебно-тренажерный центр
Учебно-тренажерный центр
Кухня, барна стійка і диван в зоні відпочинку були виготовлені за індивідуальними кресленнями. Стіна конференц-зали покрита деревом і сланцем. Всі ніші, косі кути і нефункціональні області були переобладнані під системи зберігання: книжкові шафи, порожнини для стендів та інших навчальних матеріалів і шафи для верхнього одягу.

Учебно-тренажерный центр
Учебно-тренажерный центр
Головною складністю при розробці цього проекту була специфіка процесу навчання капітанів, в яку ми повинні були зрозуміти, щоб правильно спланувати функціонал і ергономіку приміщень. Була вивчена маса нюансів і технічних аспектів, які стали одним з визначальних факторів обраної планування і розміщення навчальних місць.

Учебно-тренажерный центр
Учебно-тренажерный центр
Учебно-тренажерный центр
Всі роботи по втіленню проекту в життя були проведені студіями Fisheye Design&Architecture і SHOLK.

Учебно-тренажерный центр
Учебно-тренажерный центр
Рекламний блок
Рекомендуємо для перегляду