Щоб млинець не був комом. Ідеї ремонту

Рекламний блок

Масляна – свято прощання з зимою. Здавна головною стравою, яке подавали на масляного тижня, були круглі, рум'яні, ніби сонечко, гарячі млинці.

У чому їх готують жителів сучасних мегаполісів?

Донині є люди, які вважають, що ідеальна сковорідка для млинців повинна бути чавунної. Чому? Та тому, що рівномірне пропікання млинця можливо тільки на товстій сковорідці, яка поступово розігрівається і добре тримає температуру. Крім того, на чавунній поверхні утворюється тонка масляна плівка, завдяки якій млинці не пригорають і легко знімаються зі сковорідки.

У чавунної сковороди є лише один недолік: вона досить важка, тому не кожна господиня зможе довго утримувати її на вазі, підливаючи тісто так перевертаючи блиночки.


Чтобы блин не был комом

Якщо возитися з чавунною посудом втомлює, можна купити в магазині спеціальну млинцеву сковорідку з більш легких матеріалів. Від інших вона відрізняється довгою ручкою, низькими бортиками, розрахованими на тонке тісто, і, як правило, має антипригарне покриття, до якого млинці не прилипають.

Під традиційні російські млинці потрібна сковорідка діаметром приблизно 25 сантиметрів. Якщо ви бажаєте прискорити процес, можна купити велику сковорідку з декількома формами-кружечками, але отриманий продукт правильніше буде назвати оладки, які зручніше не начиняти, а вмочати в варення і сметану.


Чтобы блин не был комом

При смаженні масло краще не лити на сковороду, а наносити його спеціальним пензликом або навіть скористатися старовинним «бабусиним» способом – розрізати навпіл картоплю, вмочити її в жир і змастити сковорідку. Ще один секрет приготування «непригорающих» млинців в тому, щоб додати трохи масла прямо в тісто. І, звичайно, приступаючи до готування, сковороду треба як слід прогріти.

Але млинці можна пекти і іншими способами. Любителі робити звичні речі по-новому можуть скористатися сучасним електроприладом, в просторіччі іменується «блинницей».
Це кругле або овальне пристрій з нагрівальним елементом всередині нагадує звичайну електричну плитку. Зверху пластини встановлюються з антипригарним покриттям, на які викладається (вірніше, наливається) тісто.


Tefal, блинница на 4 блина

Tefal, млинниця на 4 млинця


По своїй конструкції млинниці дуже різноманітні. Одні призначені для випічки одного великого млинця (іноді понад 30 сантиметрів), на інших можна спекти відразу кілька маленьких млинців. Сучасні моделі оснащені терморегуляторами, що дозволяють контролювати температуру нагрівання поверхні. У комплект зазвичай входить лопатка, ополоник і інші корисні пристосування, що полегшують працю кухаря.


Severin, большая блинница, рассчитанная на 1 блин

Severin, велика млинниця, розрахована на 1 млинець


Самий незвичний для більшості з нас агрегат – це млинниця, яку умочують в тісто. За формою вона нагадує сковорідку: коло з довгою ручкою. Одна сторона кола являє собою робочу поверхню, яку спочатку треба розігріти до необхідної температури, а потім занурити навзнаки в ємність з тістом сметаноподібної консистенції. Тонкий млинець пропікається швидко – тільки встигай перевертати і скидати на блюдо!


Электрическая блинница Ariete погружается в тесто, которое тонким слоем распределяется по горячей поверхности с антипригарным покрытием.

Електрична млинниця Ariete занурюється в тісто, яке тонким шаром розподіляється по гарячій поверхні з антипригарним покриттям.


А як печете млинці ви?

Рекламний блок
Рекомендуємо для перегляду