Парижа борг. Частина 1.. Ідеї ремонту

Рекламний блок
У Парижа взаймы. Часть 1.
Цієї осені довелося відвезти маму в Париж. Мені не вперше, тому крім сувенірів і смердючого сиру, хотілося привезти хоч щось корисне громадськості. Отже, спостереження з туристичного розділу.

Відразу обмовлюся, що мій пост буде вкрай суб'єктивним! На істину в останній інстанції не претендую. У Франції була багато разів, працювала у французькій компанії, мову як рідну.

Багато хто «наші» досі вимовляють «Парррыж» з побожним придихом. І «паризький шик» розуміється російською людьми абсолютно по-особливому. Звичайно, якщо я скажу, що ніякого шику там немає, суцільні балетки з шарфами, мені навряд чи відразу повірять. У Росії фраза «Виглядаєш як справжня француженка!» звучить компліментом. Насправді ж, хто більш-менш бачив тих француженок, жахнуться або подумають в кращому випадку про білої багатої пані сильно до 50-ти. Адже саме після 35-40 років вони починають мити і укладати голову, користуватися косметикою і парфумами і більш-менш елегантно одягатися, зокрема, в гардеробі з'являються туфлі і навіть класичні пальто. Але я повернуся до наших уявлень про «них», плавно перетікаючи в ремонтно-оздоблювальне русло.

Париж наповнений кабанчиком. Це перше, що бачить втомився ремонтом очей російського туриста.

У Парижа взаймы. Часть 1.
Всі паризьке метро (центр) - це кабанчик з підлоги до стелі. Вона проектувалася в стилі арт-нуво архітектором-модерністом Ектором Гимаром (відкритий в 1900 р.). Проект включав все, від стовпчиків-вказівників на поверхні до склепінь, переходів, картин, бордюрів (оооо, скільки ж грошей вони коштують на російських ринках!). Був навіть спеціально розроблений шрифт для назв станцій.
Склепінчаста стеля, до речі, теж викладений плиткою. Так що, якщо робите на кухні кабанчик - це дуже мило. Але якщо доводьте його до стелі - це метро.

У Парижа взаймы. Часть 1.
У Парижа взаймы. Часть 1.
Мозаикой на потолке выложены волны и автографы великих людей Франции.

Мозаїкою на стелі викладені хвилі і автографи видатних людей Франції.



Париж - місто тісноти. У ресторанчиках за круглий стіл d=70 cm посадять компанію з чотирьох здорових німців і накриють їм повне меню. В сантиметрах від них сядуть 6 китайців, за такої ж за площею столик. Верхній одяг на спинку стільця сумки на підлогу. Так що наші розсувні столи 90-145 на кухні 6 м2 - це, громадяни, розкіш! Нам з мамою пощастило, нас посадили за окремий столик (на столі ще тільки половина замовлення!).

На газетке простые тарелки, граненые стаканы, вода из-под крана. Всё очень по-парижски.

На газетці прості тарілки, грановані стакани, вода з-під крана. Все дуже по-паризьки.





Face to face. При этом окна в пол, по 2 шт. на комнату. И почти без штор.

Face to face. При цьому вікна в підлогу, по 2 шт. на кімнату. І майже без штор.



Париж - місто моторошних готелів. Чутність в них як видимість. Тіснота і вогкість. Причому 3*** за 120€ або 2** за 75€ значення не має. Все одно буде тісно, скипеть, дути і гудіти. Вентилі з труб гарячого опалення (у нас воно було, що у ванних кімнатах зустрічається нечасто, особливо в старих особняках) були... зрізані. У Німеччині, наприклад, я перед відходом відкривала батареї «на всю», щоб повернувшись мати хоч якусь подобу тепла. І кожен раз економна покоївка завертала вентилі назад...

У Парижа взаймы. Часть 1.
Готелі в центрі радують постояльців меблями Людовиков 14-15-16 (оригінал!!!) в кімнатках 8м2.

До речі, всі двері з фільонками, з молдингами і пілястрами, 95% білі. Благо, висота стель дозволяє. А стель нижче 3 - 3,5 метра не буває. Як не буває і трирівневого фіолетового глянцю з кришталевими спотами. Якщо це не Pigale, вулиця борделів.

Оригинальная люстра в ночном баре.

Оригінальна люстра в нічному барі.


Хоча ні, одного разу я побачила ЦЕ в дорогому салоні кухонь:

У Парижа взаймы. Часть 1.

Радіусні фасади, кльові. Фартух з дерева. Дворівнева стеля (без глянцю і хвиль!). "Бідненько", зате чистенько.

Париж - місто квітів і чистих фасадів.

У Парижа взаймы. Часть 1.

Те, що клімат дозволяє, це, звичайно, безперечно. Але те, що кожне вікно прикрашене, а не Прикрашено - це заслуга городян. На кожному балкончику по ялинці, хоч по фікусу, хоч по гераньке. При цьому всі рами і віконниці одного типу, іноді навіть штори одного кольору. Нікому в голову не прийде по-московськи пофарбувати раму у блакитний або змінити розкладку вікон. Ламбрекен не поміняєте без погодження з власником будинку! Інакше такий штраф впаяють, рік не расхлебаешь. Не кажучи вже про «прищах»-кондиціонерах, або надбудові балкона...

У Парижа взаймы. Часть 1.

При Наполеоні III центральні округу Парижа були переплановані і забудовані «однотипними» будинками з єдиною концепцією: перший (нульовий) поверх - це торгівельні площі з вікнами-вітринами. На другому-жили господарі, як правило, у них були окремі балкончики під кожним вікном. На третьому поверсі жили діти господарів, їх поверх оперізував єдиний балкон з кованою огорожею. Поверсі вище вважалися непристижными, там здавалися мебльовані кімнати в оренду. І балкончики знову ставали індивідуальними. При цьому кожен домовласник змагався з сусідом розкішшю кованих град і решіток. Але сам принцип будинку залишався незмінним.

У Парижа взаймы. Часть 1.

І звичайно, ніяких рекламних банерів на всю стіну досі не спостерігається.

Найдите хоть 1 рекламный банер!

Знайдіть хоч 1 рекламний банер!



Вперше побачила, що «рваний» камінь доречний і оригінальний.

У Парижа взаймы. Часть 1.
І то, тому що будиночок XIII-го століття, складний з того самого каменю. Але ніяк не монолітна новобудова.

Париж - місто дуже простий бази під складним соусом. Напевно, найкращою ілюстрацією цієї тези буде французька кухня. Французи готують дуже прості страви з нескладних і недорогих продуктів. Але ось поливають це все неймовірно складним і незрозумілим соусом! У кожній родині є пара наисекретнейших рецептів, що передаються як дар чародейста з покоління в покоління чоловікам і жінкам. Вам отварят картоплю в мундирі за 15 хвилин або розігріють «котячий» минтай в мікрохвильовці. Але господиня ще 3,5 години буде стояти над каструлькою з соусом і не дай бог у неї перекипит!

Треска с овощами на пару. Но соус… м-м-м-м….

Тріска з овочами на пару. Але соус... м-м-м-м....


Из всех блюд самое сложносочиненное - салат.

З усіх страв саме складносурядне - салат.


Знаменитые пирожные: розовые le macaron, капкейки, безе, paris-brest и корзиночки.

Знамениті тістечка: рожеві le macaron, капкейки, безе, paris-brest і кошички.



Проста база і складний соус - про це потрібно пам'ятати, створюючи «французький» інтер'єр.
І по-несерьезней, панове! Відповідально - так, але з менш важливим видом. І тоді вийде легка, жива комбінація, яку ми називаємо європейським стилем. До речі, французи іноді мають непогане почуття гумору.

У Парижа взаймы. Часть 1.


Втім, як і "наші" :)

У Парижа взаймы. Часть 1.


Продовження в наступній частині http://ideas.vdolevke.ru/posts/16050/u-parizha-vzaymy-chast-2/ .

Рекламний блок
Рекомендуємо для перегляду